Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme

facebook hesap silme

Hesabını tekrar kullanmak istemeyen ya da başka bir hesap açmak isteyen kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan biri de Facebook hesabımı kalıcı olarak nasıl silerim sorusudur. Birkaç basit adımda Facebook hesabını kapatma işlemi kalıcı olarak yapılabilir.

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Sponsorlu bağlantılar

Facebook hesabının silinebilmesi için öncelikle hesaba giriş yapılması gerekmektedir. Daha sonradan pişman olmamak adına, fotoğraf ve önem verilen iletilerin kopyası alınmalıdır. Hesabı kalıcı olarak sildikten sonra hiçbir verinin geri getirilmesi mümkün değildir. Facebook hesabını kalıcı olarak kapatmak için;

  • Facebook sayfanızın sağ üst köşesinde yer alan dişli çark simgesine gelin.
  • Ayarlar sekmesini açın.
  • Sol bölümdeki “Facebook Bilgileri” kısmına gelin.
  • “Hesabını ve Bilgilerini Sil” kısmına tıklayın
  • “Hesabımı Sil” sekmesine tıklayın.

Facebook hesap silme linki

Facebook hesabını kalıcı olarak silme linki https://www.facebook.com/help/delete_account adresidir. Bu bağlantı adresine tıklayarak silme seçeneklerinden biri tercih edilerek Facebook hesabı kapatılabilir.

Facebook 14 gün beklemeden silme nasıl yapılır?

Bir daha etkinleştirilmeyecek Facebook hesaplarını silmek için kalıcı silme işlemi yapılmalıdır. Bunun için hesap silme işlemine başladıktan sonra 14 gün boyunca hesaba giriş yapılmaması gerekmemektedir. Facebook uygulamasında 14 gün beklemeden hesabı kalıcı olarak silmek mümkün değildir.

Facebook Hesabını Silme Geri Alınabilir Mi?

Facebook hesabını kalıcı olarak silmek isteyen kişiler zaman zaman geri adım atabilmekte ve kararlarından vazgeçebilmektedirler. Facebook yönetimi bu tip durumlar için hesap silme işlemlerinde 14 günlük bir bekleme süresi verir. Silme işlemi başladıktan sonra 14 gün içinde hiçbir işlem yapılmayan ya da geri alınması için müdahalede bulunulmayan hesaplar kalıcı olarak kapatılır. 14 gün içinde hesap silme işlemi iptal edilebilir.

Tüm paylaşımların silinmesi, silme talebi gönderildikten sonraki 3 aylık süreçte ancak tamamlanabilir. Bazı hesaplardaki paylaşımların çok fazla olması ya da hesap silme taleplerinin normalin üstünde olması, sürenin uzamasına yol açabilir. Bilgilerin silinmesi sırasında Facebook kullanıcıları hesap silme talebinde bulunan kişinin Facebook profiline erişim sağlayamaz.

Facebook hesap silme iptali için;

  • Facebook hesap silme işlemine başladıktan sonra 14 gün içinde Facebook hesabına giriş yapılmalıdır.
  • Ardından “Silme işlemini iptal et” sekmesine tıklanmalıdır.
  • Bu işlemi yaptıktan sonra hesabınıza ait hiçbir şey silinmeyecektir ve hesabınızı eskisi gibi kullanabileceksiniz.

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Silinirse Ne Olur?

Facebook hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde aşağıdaki durumlara hazırlıklı olmalısınız;

  • Facebook hesabınızı bir daha kullanamazsınız.
  • Profilinizdeki tüm fotoğraflar, iletiler, videolar ve diğer tüm bilgiler kalıcı bir şekilde silinmiş olur. Bu bilgilerin hiçbirini bir daha geri getirmeniz mümkün değildir.
  • Facebook Messenger kullanma ihtimaliniz yok olur.
  • Facebook hesabınızla kayıt olduğunuz uygulamaların hiçbirine bir daha Facebook hesabınızla giriş yapamazsınız. Bu tür uygulamaların hesaplarına tekrar girebilmek için uygulamaların iletişim adreslerini bulmalı ve durumu anlatmalısınız.
  • Hesabınızı silseniz dahi başkalarına göndermiş olduğunuz mesajlar silinmez. Mesaj kutularında onlar silmedikçe kalmaya devam eder.

Facebook hesabımı daha az kullanmak istiyorum fakat içeriklerimin silinmesini istemiyorum

Facebook hesabınızı bir süre için kullanmamak isteyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken hesabınızı geçici olarak dondurmaktır. Facebook hesap dondurma işlemini yaptığınızda;

  • Profilinize bakan Facebook kullanıcıları profilinizdeki hiçbir şeyi göremez ya da profilinize hiç giremez.
  • Paylaşmış olduğunuz hiçbir fotoğraf, ileti ya da video silinmez.
  • Hesabınızı tekrar aktif olarak kullanmaya başladığınızda Facebook Messenger’ı da kullanmaya başlayabilirsiniz. Size ait profil resmi, başkalarıyla konuşurken konuştuğunuz kişilere görünür.
  • İnsanlar isminizi aratarak size ulaşabilir.
  • Arkadaşlarınız size mesaj göndermeye devam edebilir.
  • Pinterest ya da Spotify gibi uygulamalara Facebook ile giriş yaptıysanız, bu uygulamaları aynı şekilde kullanabilirsiniz.
  • Facebook hesabınızı tekrar kullanmak istediğinizde hesabınızı istediğiniz an aktif hale getirebilirsiniz.

Facebook Bilgilemi Yedekleyebilirmiyim?

Evet yedekleme yapabilirsiniz. Bu bilgileri bilgisayarınıza indirmeniz mümkündür.

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Oylar 2.75 (2 Oylar)