Yeni Doğan Bebek Kimlik Çıkarma İşlemleri

Bebeğinizin doğumundan hemen sonra hiç zaman kaybetmeden ilk yapmanız gereken işlemlerden bir tanesi yeni doğan kimlik çıkarma işlemidir. Yeni doğan bebek kimlik randevu alma işleminden başlamak üzere yapmanız gereken bütün adımları tek tek bu rehber yazımızda sıraladık. 

Yeni Doğan Kimlik Çıkarma İşlemi

Yeni doğan kimlik çıkarma işlemi için doğum yapılan hastaneler üzerinden doğrudan kimlik çıkarma işlemi yapılmaktadır. Yeni doğan bebeğin ismine karar vermeniz durumunda bu işlemi doğrum yaptığınız hastaneden yapabilirsiniz. Yapmanız gereken işlemler aşağıdaki gibidir. 

Ancak bazı sağlık kuruluşlarında bu hizmet aktif olmayabilir. Bu durumda e Devlet üzerinden yeni doğan bebek bildirim randevusu almanız gereklidir. 

Hastanede Bebeğin Kimliğini Çıkarmayanlar Ne Yapacak?

Henüz bebeklerinin ismine karar vermeyen aileler yada kimlik çıkarmak konusunda alt yapısı hazır olmayan hastanede doğum yapanlar e Devlet üzerinden randevu oluşturarak Nüfus Müdürlüklerine başvurmak zorundadır. 

Ayrıca Nüfus Müdürlüğünün sayfası üzerinden de randevu alabilirsiniz. Ancak bu hizmet için en kolay yöntem e Devleti kullanmanızdır. 

E Devlet Üzerinden Yeni Doğan Bebek Randevu Alma İşlemi

Randevu işlemini e Devlet üzerinden yapmak isteyenler bu sayfa üzerinden zaman kaybetmeden randevu oluşturmaları gerekir. 

https://www.turkiye.gov.tr/nvv-yeni-dogum-belgesi-basvuru-randevusu?yeni=Randevu 

Yeni Doğan Bebek Kimlik Randevu Alma 

Yeni doğan bebek kimlik randevu işlemi için ayrıca  https://randevu.nvi.gov.tr/  web adresinden randevu alabilirsiniz.  Yeni doğan kimlik çıkarma işlemi için dilerseniz ALO 199 çağrı hattını arayarak da randevu alabilirsiniz. İnternetten randevu almak için aşağıdaki adımları takip ediniz. 

1. Adım : 

 

2. Adım : 

3. Adım : İl ve sonra ilçe seçiniz.

4. Adım : Bebeğinizin randevusuna kim gidecekse o kişiyi seçmeniz gereklidir. Aşağıda randevuyu alan kişinin gideceği hesap edilerek KENDİSİ seçeneği işaretlenmiştir. 

5. Adım : HES kodunuzu girmeniz gereklidir. Aksi durumda randevu alamazsınız. HES kodunuzu e Devlet şifreniz ile çok kolay öğrenebilirsiniz. 

Yeni Doğan Bebekler Hakkında Yazılarımız: 

https://yeni-kimlik.com/yenidogan-bebeklerde-kalca-cikikligi-topuk-kani-isitme-tarama-testi.html 

https://yeni-kimlik.com/bebeklerin-kulagina-ezan-kamet-nasil-okunur.html 

Yeni Doğan Bebek Kimlik Çıkarma Hastanede Yapılıyor mu? 

Hastanelerde yeni doğan bebek kimlik çıkarma işlemi şuan sadece pilot hastanelerde bu işlem yapılmaktadır. Dolayısı ile doğum yaptığınız hastaneye bu işlemin olup olmadığını sormak zorundasınız. Hastanede kaydınız alınarak online olarak talebiniz Nüfus Müdürlüğüne iletilir. 

Bu işlem için gerekli olan belge doğum belgesidir. Sizden sadece çocuğunuza hangi isim koymak istediğiniz sorulacaktır. 

Yeni Doğan Bebeğin Kimliğini Kim Çıkarabilir?

Sadece anne yada babası başvurmak zorundadır. Annenin yada babanın tek başına gitmesi yeterlidir.  

Bebeğin Amcası, Dayısı, Halası, Dedesi gibi Yakınları Başvurabilir mi? 

Sadece anne yada babası çıkarabilir. Vekalet vermeniz halinde bir yakınınızda başvuru yapabilri. 

Yeni Doğan Bebek Kimliği İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Doğumu gerçekleştiren hastane tarafından 3-4 nüsha şeklinde doğum belgesi verilmektedir. Bu nüshalardan bir tanesi ile başvurmanız gereklidir. 

Yeni Doğan Bebek Kimlik Geç Çıkarma Cezası

Bebeğiniz doğduğunda 30 gün içinde kimliğini çıkarmak zorundasınız. Bu süreyi aşmanız halinde  83 TL kimlik çıkarma ücretini ödemek zorundasınız.   

https://yeni-kimlik.com/cipli-kimlik-ucretleri-ne-kadar.html 

https://yeni-kimlik.com/yeni-kimlik-ucreti-anlasmali-bankalar.html 

Nüfus İşlemleri Hakkında İlginizi Çekecek Diğer Yazılarımız

https://yeni-kimlik.com/ehliyet-yenileme.html

https://yeni-kimlik.com/yeni-kimlikler-icin-gerekli-belgeler.html

Bu makalemizde  yeni doğan kimlik çıkarma işlemini ve yeni doğan bebek kimlik randevu alma işlemini bütün adımları ile tek tek bu rehber yazımızda sıraladık.