EFT ve Havale Ücreti Almayan Bankalar Listesi 2022
EFT ücreti almayan bankalar ve havale ücreti almayan bankalar konusu üzerine hazırladığım bu yazımızı özellikle araştırarak kaleme aldım. Bankalardan sürekli olarak EFT ve Havale yapan bir kişiyim. Şuana kadar yaptığım EFT ve Havale işlemleri için sürekli ücret öderdim.
Çözüm olarak hesabımın olduğu bazı bankalar bulunduğum yıl için benden yaptığım bu para transferleri için para almayacağını taahhüt etse de bir sonraki yıl yeniden ücret almaya devam ederdi. Bunun üzerine ben de araştırmalar yaparak ve direk gidip bankalar ile görüşerek benden EFT, Havale ve Kart Aidat ücreti almayacak bir banka arayışına girdim.
- Ayrıca bulacağım bu bankanın bana verdiği bu sözü (ücret almama sözü yani) sürekli tutan bir banka olması gerekliydi.
- Çünkü daha önce çalıştığım bütün bankalar ilk yıl için yukarıda saydığım hizmetler için benden ücret almasa da bir sonraki yıl yeniden ücret almaya başlıyordu. Hesabımı iptal ettiğimde de benden kesilen kart aidat ücreti bir önceki yılda elde ettiğim tasarrufu tamamen siliyordu.
Bu konuyu aşağıda bütün örnekleri ile anlatarak sizlere çok güzel çözüm önerisi sunacağım.
EFT ve Havale Ücreti Almayan Bankalar Listesi 2022
EFT ve Havale ücreti almayan bankalar listesi hemen aşağıdaki gibidir:
Şuan için Türkiye'de faaliyet gösteren 30 kadar banka var. Bu bankalar içinde yaptığım bütün araştırmalarda aşağıdaki bankaların para gönderme işleminden para almadığını tespit ettim.
- 1- Enpara (Finans Bankasının İnternet Bankacılık İşlemleri İçin Online Bankasıdır. )
- 2- Kuveyt Türk
- 3- Kuveyt Türk'e bağlı faaliyet gösteren seninbankan(.)com(.)tr
- 4- Albaraka Türk
- 5- Fibabanka
- 6- Cepte TEB
EFT yada Havale Ücreti Ödememek İçin Hangi Bankayı Tercih Etmeliyim?
EFT ücreti almayan bankalar konusu üzerine yaptığım araştırmalarda tespit ettiğim bankalar aşağıdaki gibidir:
Önceleri benden EFT ücreti almayacağını taahhüt eden bankalar aradan bir yıl geçince sözünü tutmaz olup bu ücreti kesmeye başladılar. Hesabımı kapatmak istediğimde ise benden kart ücretinin de kesildiğini fark ettim. Bende bunun üzerine benden sürekli olarak EFT yada Havale Ücreti almayacak bir banka aramaya başladım. Ayrıca bu bankanın benden kart aidat ücreti de alamaması gerekirdi.
Şuan için iki banka ile çalışıyorum. Yani hesaplarımı iki bankada topladım. Diğer bütün bankalardaki hesaplarımı da boş yere kart aidatı ödememek için kapattım. Bu bankalar
- 1- Enpara
- 2- Kuveyt Türk
- 3- Kuveyt Türk'ün senin bankan hizmeti (online hizmeti)
ENPARA'da EFT Ve Havale Ücreti Alınıyor mu?
- Enpara online olarak çalışan bir bankacılık işlemidir. Yani bu bankadan işlem yapmak için fiziki olarak herhangi bir bankaya gitmek zorunda değilsiniz.
- Enpara Finansbanka ait bir kuruluştur.
- Dolayısıyla Finansbankın bütün ATM lerini para çekmek vs. kullanabilirsiniz.
- Açacağınız hesaptan sonra internet bankacılık işlemlerini yada MOBİL telefon bankacılığını, ayrıca telefon bankacılık işlemlerini kullanarak bütün bankacılık işlemlerini yapabilirsiniz.
- ENPARA bütün zamanlar için kesinlikle EFT yada Havale işlemlerinden kesinlikle ücret almayacağını taahhüt etmektedir. Diğer bankalar gibi özel şartı olmadığını ifade etmektedir. Hesabınızın olması ve para göndermek için hesabınızda para olması yeterlidir.
- Ayrıca kart ücretinin de alınmayacağını kesinlikle ifade etmektedir.
NOT: Şuan için bir çok EFT ve Havale işlemlerinde ENPARA yı kullanıyorum. Benden hiç bir şekilde para almıyor. Ancak biriken paramı burada tutmuyorum. Bunun sebebi faiz sisteminin dinen yasak olmasından dolayıdır. Bu benim kişisel görüşümdür. Ancak faizin haram ve yasak olduğu Kuran'da kesin olarak ifade edilmektedir.
Kuveyt Türk ve Kuveyt Türk'ün Seninbankan Hizmetinde EFT ve Havale Ücreti
Enpara'da olduğu gibi KuveytTürk'de EFT ve Havale ücreti için para alınmayacağı taahhüt edilmektedir. Benim de sürekli kullanmaya başladığım ikinci hesaptır. Açıkcası Enpara'ya göre daha çok tercih etmek istediğim banka. Ancak kredi kartı her yerde geçerli olmadığı için bunun için sürekli kuveyti tercih edemiyorum.
- Dilerseniz Kuveyt Türk'de normal hesap açın dilerseniz sadece Seninbankan hizmetinde hesap açın. Bende sadece Seninbankan hizmeti aktif. Buradan bir çok faturam için otomatik ödeme talimatı verdim. Hesapta biriken paralarımı burada tutuyorum. EFT ve havalede ikinci planda burayı kullanıyorum.
- Ancak katılım bankasından yararlanmadığımı da ifade edeyim. Yine bu benim kişisel görüşüm katılım bankacılık işlemleri faize benzer bir işlem olduğu için. Ancak nihayetinde paralarımı yastık altında tutamayacağım için benim için tercih edilecek iyi bir banka diyebilirim.
- Altın hesabını özellikle değerlendirebilirsiniz.
- Ayrıca kart aidatını burada da ödememektesiniz.
Eft ve Havale Ücreti Ödememek İçin Ne Yapmalıyım?
- Şuan ki uygulamada yukarıda saydığım bankalar dışındaki diğer bankaların çoğu para gönderme işlemlerinde ücret almaktadır. Sadece bazı bankalar özel müşterileri için ücret almayabilir.
- Örneğin: Maaşınızı aldığınız banka sizden özel olarak ücret almayabilir bu hizmetlerde. Ancak burada unutmamanız gereken en önemli detay maaşınız başka bir bankaya taşındığı zaman yeniden ücret ödemeye başlayabilirsiniz.
- Ayrıca hesabınız aktif olduğu süre boyunca kart aidatı da ödeyebilirsiniz.
- Bu durumda yapmanız gereken şey: Bankanızın müşteri hizmetleri ile iletişime geçip EFT yada Havale ücretinin alınmaya devam edilmesi durumunda hesabınızı kapatacağınızı ifade ediniz. Bu konuşmanıza kart aidatını da dahil etmelisiniz.
- Yine konuşmanızın tarih ve saatini, ayrıca hangi müşteri temsilcisi ile konuştuğunuzu da kaydediniz. Müşteri temsilcisine konuşmayı kaydediyorum demek suretiyle sizde bu konuşmayı kayıt altına alabilirsiniz.
- Ancak müşteri temsilcisi ile yapacağınız konuşmada bir çok tuzak cümle vardır. Dolayısı ile bu konuşmaya iyi hazırlanınız. Son olarak size teklif edilen her detayı aklınızda iyice tartmadan evet demeyiniz.
NOT: Hesabınızın bulunduğu bankanızda maaşınızın yatması gibi özel bir anlaşmanız yoksa eğer, yapacağınız konuşma olumsuz olacaktır. Bu durumda yukarıda saydığım iki banka da para gönderme işlemlerinde para almayacağını açık bir şekilde taahhüt etmektedir.
EFT Ücretli mi?
Evet. Bu işlem için bir çok banka hatta bir kaç bankanın dışında bir çok banka ücret almaktadır.
EFT Ve Havale Nedir, Aralarında ki Fark Nedir?
EFT, Bir bankadaki hesaptan farklı bir bankadaki hesaba para gönderme işlemidir. Örneğin: Halk bankasında hesabı olan bir kişinin Ziraat Bankasındaki bir hesaba para gönderme işlemidir. Hesabın aynı yada farklı kişilere ait olması önemli değildir.
Havale ise, bir kişinin hesabının olduğu bankadan yine aynı bankada hesabı bulunan başka bir kişiye para gönderme işlemidir. Örneğin: Halk Bankasından yine Halk Bankasında hesabı bulunan bir kişiye para gönderilmesidir.
NOT: Bu makalemizde yer alan bilgiler kendi yaşadığım mağduriyeti çözmek için yaptığım çözüm önerilerini içermekte olup, için güncel bilgiler içermektedir. Ancak Bankalar yürütmekte oldukları faaliyetler karşılığında almayı yada almamayı taahhüt ettiği işlem tutarlarını değiştirme haklarına her daim sahip olduklarını unutmayınız. Bende bunun için sizlere kesin olarak EFT ve Havale Ücreti almayacak bankaları özellikle anlattım.